Jäseneksiottoseremonia

Suositeltu uuden jäsenen jäseneksiottoseremonia etenemisjärjestys lions-liitolta klubeille.

Suositeltu seremonian etenemisjärjestys:

1. Aloita kutsumalla jokainen uusi jäsen sekä heidän kumminsa yksitellen nimeltä huoneen etuosaan.
2. Toivota kaikki saapuneet tervetulleiksi seremoniaan ja kerro, miten iloinen olet heidän paikalla olostaan.
3. Kerro uusille jäsenille, että klubiin liittymällä heistä on tulossa maailman suurimman palveluorganisaation, Lions Clubs Internationalin, jäseniä.
4. Kerro lyhyesti Lions Clubs Internationalin arvostetusta historiasta.
5. Kerro lyhyesti klubista ja sen nykyisistä aktiviteeteista.
6. Toimita jäsenlupaus.
7. Luovuta pinssi.
8. Päätä seremonia tervetulotoivotuksella klubinne ja piirinne puolesta, antamalla uusien jäsenten paketit ja selittämällä kummien vastuut.

Seuraavassa Lions Club Lemin jäseneksiottoseremonia mukailtu yllä olevan suositellun seremonian etenemisjärjestyksen mukaisesti.

1) Avaus
Olemme aloittamassa uusien jäsenten jäseneksiottoseremonian, jossa otamme yhden uuden jäsenen klubiimme. Kutsun nyt uuden jäsenen kummeineen. Kun heidän nimensä mainitaan, pyydän kummia ja uutta jäsentä nousemaan ja tulemaan huoneen eteen. Ettehän taputa ennen kuin kaikki nimet on kuulutettu. Kiitos.
Kummi
Uusijäsen

2) Tervetuloa (tervehdyssanat uudelle jäsenelle)
Hyvä herra (uusi jäsen) _____ _____, Lions Club Lemin virkailijoiden ja jäsenten sekä Lions Clubs Internationalin puolesta haluan ilmaista vilpittömän ilomme läsnäolostasi tässä kokouksessa. Sinut on kutsuttu tulemaan jäseneksi ja me kaikki olemme erittäin ylpeitä siitä, että sinä olet ottanut vastaan jäsenyyden klubissamme ja Lions Clubs Internationalissa. Jäsenyys Lions Clubissa on etuoikeus. Olet liittynyt maailman suurimpaan ja aktiivisimpaan palveluklubiorganisaatioon, jossa on yli 1,4 miljoonaa vaikutuksen tekemiseen sitoutunutta miestä ja naista yli 48 000 klubissa, jotka sijaitsevat yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella ympäri maailman. Jäsenyytesi kautta autat klubiamme tavoittamaan avun tarpeessa olevia ihmisiä paikkakunnallamme ja koko maailmassa.

3) Paikallisen klubin historia
Oma klubimme, Lions Club Lemi perustettiin 1981. Jo ___ vuoden ajan olemme palvelleet väsymättä apua tarvitsevia Lemillä. Toteuttamalla erilaisia projekteja, joita ovat olleet niin veteraanien auttaminen, kuin koululaisten ja opiskelijoiden tukeminen. Lions Club Lemi on sitoutunut tuomaan Lions Clubs Internationalin verrattomat palvelut paikkakunnallemme. Tulet huomaamaan, että jäsenyys Lions Klubissamme ja Lions Clubs Internationalissa antaa monia tilaisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun. Sen lisäksi, että koet ainutlaatuisen vapaaehtoistyöstä saamasi tunteen, saat myös mahdollisuuden hioa johtajuuteen, viestintään ja järjestämiseen liittyviä taitojasi. Muodostat läpi elämän kestäviä ystävyyssuhteita, tapaat muita lioneita maailman muista kolkista ja autat ideoidesi avulla klubiamme tulemaan yhä arvokkaammaksi osaksi paikkakuntaamme.
Jäsenyytesi Lions Club Lemissä auttaa meitä tavoittamaan useampia avun tarpeessa olevia ihmisiä niin lähellä kuin kaukana. Tämän klubin virkailijat ja jäsenet ovat innoissaan siitä, että haluat auttaa meitä jatkamaan Lions Clubs Internationalin perinnettä parantamalla huonompiosaisten elämää ja tekemällä paikkakunnastamme entistä paremman asuinpaikan.

4) Lupaus (presidentti ottaa uudelta jäseneltä lionslupauksen)
Koska olet ilmoittanut haluavasi liittyä jäseneksi Lions Club Lemiin ja Lions Clubs Internationaliin, pyydän sinua vastaamaan kysymyksiini yksinkertaisesti sanomalla ”Lupaan”.

Otatko vastaan jäsenyyden Lions Club Lemissä ja Lions Clubs Internationalissa tietäen, että sinua kannustetaan osallistumaan klubin toimintaan?
                  Lupaan

Lupaatko parhaasi mukaan noudattaa lions-periaatteita, osallistua kokouksiin mahdollisuuksiesi mukaan sekä edistää osaltasi klubisi, piirisi, ja Lions Clubs Internationalin ohjelmia?
                  Lupaan

Olet nyt Lions Club Lemin ja Lions Clubs Internationalin virallinen jäsen. Kummisi antaa sinulle nyt lionien pinssin, joka osoittaa jäsenyytesi.

5) Pinssin luovutus
(Kummi sytyttää uuden jäsenen kynttilän ja kiinnittää pinssin uuden jäsenen rintaan.)

6) Kummin lupaus
Haluan nyt pyytää kummia, lion (veli) _____ _____, vastaamaan kysymyksiini sanomalla ”Lupaan”.

Täytätkö seuraavat velvollisuudet?
• Toimit uuden lionin mentoroivana kummina;
• Autat uutta jäsentä tuntemaan olonsa tervetulleeksi;
• Esittelet uuden jäsenen klubin kaikille jäsenille;
• Annat uudelle jäsenelle tietoa klubista, sen virkailijoista ja peruskirjasta;
• Järjestät uuden jäsenen perehdytysistunnot;
• Olet valmis ja halukas vastaamaan kaikkiin esiin nouseviin kysymyksiin;
• Kehotat uutta jäsentä keskustelemaan kanssasi mahdollisista ongelmista ja tarjoat ratkaisuvaihtoehtoja;
• Autat uutta jäsentä kehittymään loistavaksi lioniksi?
                  Lupaan

(Klubipresidentti tai puheenjohtajana toimiva lion luovuttaa kummille kummipinssin ja todistuksen)

7) Uusi jäsen esittelee itsensä

8) Klubin jäsenen esittelevät itsensä uudelle lionille

9) Loppusanat
Lion (veli) _____ _____, kanna tätä tunnusta ylpeästi, sillä se kuvaa jäsenyyttäsi maailman suurimmassa palveluklubijärjestössä, jolla on arvokas perintö maailman tarpeisiin vastaamisessa. Haluan onnitella sinua ja toivottaa sinut tervetulleeksi suurenmoisimpaan palveluklubijärjestöön … Lions Clubien kansainväliseen järjestöön. Klubin puolesta ojennan nyt sinulle virallisen jäsentodistuksen ja uuden jäsenen paketin, joka auttaa sinua pääsemään hyvään alkuun koko elämäsi kestävällä lion-matkallasi. Me kaikki olemme erittäin ylpeitä ja onnellisia saadessamme sinut Lions Club Lemin jäseneksi.